BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, March 16, 2011

~rindu~

dah lama tak buka blog nie...bkn tak nak buka...tp tak tau nak cte ape..hihihi ag pun bz je gan assigment..huhuhu  srkng cua dah ditinggalkan oleh si die..huk3 :( bukan ditingalkan yang break up tue..tpi di tinggal kan krn die perlu pergi bertugas..rindu sgt ase nye..dahlah line tepon tak de..ermmm....seminggu nie ase mcm single plak..hahaha tak pyh bg report segala..hahaha tp realitinya cua amat rindukan die...cepat lah pulang...syg menunggu kepulangan mu..huhuhuhu

Sunday, March 6, 2011

~ THANKS MY DEAR ~

Alhamdulillah...plan nak ke pulau dah pun terlaksana.. :) semangat punya pasal ,kul 6 lebih pg td cua dah terjga...tp bg alasan kat en.tunang bab sakit perut..haha ( malu doh kalu die tau niat sebenar cua hik3 ) hari ni kmi hnya sempat p 2 pulau je...p.manukan n p.mamutik..p.sapi teringin nk g tp sbb kteorng dah smp lewat..so hny dpt g 2 pulau je lah..huk3..tp tak pe...mase ade lagi..insyaallah..
pulau manukan mmg cantik..tak dapt digambarkan anugerah yg diciptakan allah..sesungguhnya mmg indah..allah maha berkuasa dan sempurna.mse g pulau manukan nie mmg meriah...ramai gak owg...pelancong dr luar pun ramai..perh...syoklah en.tunang aku bercuci mata..huhuhuhu tuk kali nie,cua tak g mnd pun..huk3 dok thn je geram dlm hati nie ble tgk air laut yg kehijauhan n kebiruan tue..seb beklah en.tunang ade ckp..next time kite mai lagi mandilah..hiihi sejuk hati ku mendengarnya..hik3
dalm kul 1 lebih,kteorng g pulau mamutik plak..kat pulau nie pun mmg cantik..tp saiz pulau nie agak kecil n owg tak brape ramai..huhuhu so agak boringlah..ag pun aktiviti kat sni pun tak byk..berbezalah dgn p.manukan.huhuhu jalan skit pun dah trase boring.huk3 gan anak kwn en.tunang yg asyik meragam je..sian tgk mereka...huhuhu tp besalah kan..dak3 kecil..kne lah sabr gan peragai baby nie..hihihi geram pun ade...ase mcm nk kawen cepat2 n then dapatkn anak sendiri je..hik3 ( berangan2 ) ble dah boring tue traselah nk balik awal..tpi penjga tue ckp bot dah penuh..so nak tak nak knelah tunggu bot kteorng kul 4..sob2..
ble balik je bilik..perh...badan trase letih tul..tp seronok tue masih lagi trase..hik3 

thanks en.tunang FAUZI SHAFII


 are u ready guys..hihihihi

 rindu ayg :)
 posing jgn tak posing..hihhii

 love u..:)

 ada bakat tak kteorng jadi mama n papa..hahaha

kwn en.tunang n wife

Saturday, March 5, 2011

Suprise!!!!

mesti korang pelik kan...semalam punyalah cua sedih mcm nak rak..hari ni tetibe suprise plak...hihihi alhamdulillah..sumenye dlm proses kembali normal..hihi mslh yg timbul smlm pun dah selesai dgn cara baik :) seb bek lah tak sampai putus hubungan nie..cua tak dpt bygkan kalu semuanya hancus kat tgh jln..huk3...eh ape kaitannye sume nie gan suprise ea??hihihihi 
ok..nk tau ape suprise nye???hihihi jeng...jeng..jeng...hhihihihi 
td mse kul 8 lebih en.tunang ade kol...n then perkara yg cua tk dapat jangkakan...die ajak cua g pulau..hihihi dlm ati punyalah ase sronok...mcm tak caye pun ade...hihihi....kelu lidah cua nk berkta2..tak pernh terbyng seawal nie die ajak..sbb nye die pernh ckp nnt pas kawen bru nk g..huhuhu dalm malu2 kucing,cua pun ckp lah ye..hihihi (dlm hati..yes2..haahhhaaha) mungkin kteorng akan pergi gan kawn die n wife..harap2 ape yg dirancang menjadi..ihihihi hope tak delah gaduh ble jumpa nnt...hihihi.
daaa..amigos..hihihi

Thursday, March 3, 2011

Salah kah aku?????

januari 2011
pernah aku tanyakan pada si dia.."ayg bila nak wat kad" , "ayg..bila nak wat baju nikah" ayg..bla..bla..bla.."
dia menjawab.."nntlah..pas ayg balik latihan ayg akn fokus pada perancgn kawen kita.."

februari 2011
sekali lagi aku bertanyakan soklan yang sama "ayg bila nak g tempah kad nie" "ayg bila nak wat bju nikah nie"
die menjawab "sabarlah..dapt wet nnt kite g wat sume" "bulan 3 nnt kita setelkan semua"

Now mac 2011
dia tny pd aku " syg 15hb nnt kite g boleh tak?? aku pun jwab "ala....15hb cyg ade kelas..full dr pg smp mlm..jumaat tak leh ke??" dia kata lagi.."tue lah..next time ambik lagi hari jumaat cuti" aku..trima segala kata2 tue..walaupun ia mengguris perasaan aku...dia tak tau ke bukan senang nk wat jadual...kalu lah aku boleh ambik cuti hari len aku dah lame ambik..tapi aku pendamkan kata2 ku ini..sbb tak nk timbulkan gaduh...

keesokkan harinya..lepas kelas aku telefon die.."ayg,,ayg keje kul rape?" dia jawab "kul 1 pagi" aku tny lagi "sok ayg keje kul rape??" die jwab " 1 pagi gak" aku tny lagi " sok kalu kita g wat tue tak leh ke??" dia jwb ngan prasaan marah "p mane???surat ayg pun tak kuar lagi" dengan ati yg tersentap..muke aku berubah dgn sendirinya..air mata gugur tanpa ku pinta.....salah ke diri aku bertnya mcm tue pada die???ape salah aku sampai die tengking aku mcm tue skali???

ptgnye die bgtau aku namanya naik dlm nama pergi ke pulau selama 3 bulan...die tension..tapi perlukah aku diperlakukan sebegini rupa?? aku tak tahu apa2...andai aku tahu..tidaklah aku tny soklan yg boleh membebankan diri die..dr awal aku dah ajak die wat segala preparation..tapi die selalu menangguhkannya..skrng salah aku ke perkara nie terjadi???? aku dah cube menjadi mcm mane yg die nak...di manakah silap aku??? dimanakah salah aku??? perasaan excited aku nk siapkan persiapan kawen pun berlalu tanpa dipaksa...sekarang..hny kesedihan menemani diri ku ini....

Wednesday, March 2, 2011

ntah pape je..huh!

hari ni cua ade perjumpaan discussion group..tapi agak begang lah skit mase perjumpaan tue..ape taknye..bila cua cakap gan sorang mamat dalam ahli kumplan nie..die asyik dok sebut nama sorang kawan die nie je...(sory nama tak dapat nk disisarkan..hihihi ) aduii...dah lah kawan tue sibuk,ape salahnye kita discuss dulu mana yang ada..ni tak asyik nak tunggu kwn die tue je..skit2 tnylah tuuuuttttt..... tunggulah tutttt....nnt tny tuttttt dulu mcm mane....skit2 tuttttttt....skit2 tuuttttt...geram je..huhu cua tau lah nk wat mcm mane nnt..takkn lh cua nak wat keputusan sendiri..ag pun kwn tue yg minta cua tolong handelkan pasal discussion group nie..so ape masalah die pun cua tak tau..macam tak pecaya je yg owg pompuan leh wat keje..huh..betul2 sakit ati..

Tuesday, March 1, 2011

sensetif kah aku????

Buat kali ke berapa kali ntah cua di tegur sebagai seorang yang sensetif ..kalu sem lepas cua tak sensetif macam nie.. ya..mmg cua akui, cua memang seorang yang sensetif..tapi sensetif cua mempunyai sebab yang tersendiri..banyangkan kalu diri tue hanya di cari bila memerlukan bantuan?? tak ke korang ase sakit hati??? ye..mmg betul..cua cube nak menjadi kawan yang baik..namun cua juga punya perasaan..cua sedia menjadi seorang kawan yang setia bila kawan nye menghadapi susah dan senang..tapi cua tak nak jadi kawan yang hanya diperlukan pada time susah..bila sekali dua cua masih boleh terima..tapi kalu dah banyak kali..mcm mane cua tak jadi sensetif??? kesabaran cua juga ade batas nye..owang boleh jugde kita apa je..tapi owang tak merasa apa yang kita lalui..ermmmm......
There was an error in this gadget