BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 6, 2012

~saya kembali~

Salam hye u olls...setelah bedekad chu kembali lagi.hihihihi kira update post hari ni sebab dah berada di tahap bosan yang kritikallah..hahaha hmm..actually byk benda dah yg tersimpan di dalam hati ni..namun tak dapat nk di luahkan..huhu kalaulah boleh kembali ke zaman kanak-kanak,dah lama dah chu balik jadi budak. hidup budak-budak kan senang..tak yah pikir masalah..lapo nagis..kenyang ketawa..buat salah pun tak de dosa lagi..huhuhu hai..bersabarlah hati..hidup sebagai siswazah..hidup di perantauan mmg byk kesabaran yang di perlukan..hmmm namun bersyukur kerana aku di anugerahkan seorang suami yang memahami..walaupun ada kalanya bila kita meluah pada dia..tapi kita di marah balik..tpi dialah yg dapat mengubat hati ini selain ibu..mcm mna dgn kawan2 pulak?? hmm alhamdulillah chu di kurniakan kawan2 yg baik..tp sebaik2 mereka..berapalah yg bnr2 akan berada di samping kita bila kita memerlukannye? siapalah yg benar2 akan mendengar segala luahan hati ini?? susah untuk mencari kawan yg benar-benar bergelar sahabat..untungnye pada mereka yg memiliki sahabat yang setia..insyallah masih mencari..dan sudah ade 2,3 nama yg tersenarai..hihi (mcm nk buat pemilihan ape je..hak3)

mood : aku pun tak tau ape aku berleter nie..adoii..tapi yang pasti hati tengah geram n panas..huhuhuhu

Sunday, September 11, 2011

~penantian 1 penyiksaan~

iii u alls...
hmm...dari hari ke hari nk update blog bru skrng dpt update blog..huhuhu
akhirnya..setelah seminggu keseorangan kat rumah chu balik jugak di ums..huuhu
ingtkn bila sampai ums ade peneman..tp ttp sorang dlm bilik nie..huhuuhu tak shuke..huk3
yg len sume balik lewat..huhuhhu
mcm nilh kalau tak de family or suami di sisi..huk3
kalau ade hubby boleh je chu check in pas2 balik trs umah..
ni di sbbkn tumpang orang..tak dapatlah kite nk manja2 nk balik..huk3..
sedih2.. :(  T_T

p/s : suami chu kne bertugas di luar kawasan..slama 3 bulan..rindu kat hubby :(

Saturday, August 27, 2011

~selamat hari raya~

hye korang... :)n
Chu nak wish slamat hari raya..maaf zahir batin :)
andai ade penulisan chu menyinggung hati sesiapa yang menbaca :)
jom layan lagu dari johan raja lawak.. :)


p/s : chu memang minat kat geng jozan nie..lawak diaorg best..hihihihihi 

Wednesday, August 24, 2011

~Raya~

hye u alls.. :)
assalamualaikum..salam hari rabu.. :)
mcm mane puasa u all semua? harap semua dapat menjalani ibadah puasa dgn pengisian yang bermanfaat :)
tinggal lagi beberapa hari je kita akan berpuasa..so chu harap korang takkan sia2 kan ramadhan yang bakal diakhiri nnt..semoga kita semua dapat menemui ramdhan pada masa2 akan datang kelak :) insyallah..
bila berakhirnya ramdhan..syawal pulak bakal tiba..
mesti korang semua tengah sibuk buat persiapan nk sambut syawal kan???? 
persiapan raya chu?????? entahlah...mcm tak semangat je nak buat..huhuhu
pertama kali beraya di perantauan..sememangnya membuatkan diri nie berasa sedih..huk3 
buat pertama kalinye chu beraya tanpa family chu..sedih..wuuaaa..
dan ini bukan yang terakhir perlu alami..but chu akan lebih kerap alami lepas nie..huk3
tapi chu tak pernah menyesal..sbb lambat laun chu akan alami jugakkn.. :)
(ayat tuk sedapkan hati..hihihihihi)
anyway..chu ase bersyukur sangat...sebab chu dapat merasai ibadah puasa sebagai seorang isteri hingga kini..
semoga chu dipanjangkan umur lalu dapat menghabiskan puasa tahun ini dan merasai menyambut syawal sebagai seorang isteri kepada MOHD FAUZI B. SHAFII :) 
insyallah..amin.. :)


P/S : sedih bila baca akhbar,hari2 ada sahaja cerita pasal insan2 yang kehilangan jari,cedera akibat main mercun..huk3

Thursday, August 4, 2011

~First time~

hye korang...:)
hari ni dah 4 hari kita berpuasakan.. :)
alhamdulillah..kita dipanjangkan umo bertemu ramdhan kali nie :)
semoga kita dapat bertemu lagi pada ramdhan akan datang :)
kalau korang nak tahu....
taun nie merupakan first time chu berpuasa bersama suami yg di cintai :)
kalau nk cakap pasal perasaan tue..jgn dok cakaplah..mmg seronok sangat..hihihihhi
yelah..dah lama mengidamkan nk berpuasa bersama suami..alhamdulillah..ape yg diidamkan..n dihajati tercapai..
terima kasih YA ALLAH :)
tapi dalam gembira..ade gak sedihnye..huuhuhuhuhu 
yelah..dah 2 taun chu tak dapat berbuka gan family chu..rindu tau..huk3.
kalau taun depan..buka posa sorang2..tapi taun nie nasib baik berteman..tak delah ase hiba sgt mcm taun lepas..hihihihihi
dah first time posa...time posa nie jugaklah..chu first time cuba masak tu ini..
tambah2 chu nie mmg suke masak..ape lagi..masak jelah kejenye..hihihii
sampai mak chu cakap.."KO NIE KEJE MASAK JE..TAK PENAT KE?" hahahahahahaha
hari nie hubby chu nak makan nasi lemak..so knelah buat jugak..walaupun tak pernah buat..tapi jangan mengaku kalah..chaiyok2..hihihihi
setelah 2 jam chu berada di dapu...
akhirnya.....


taaadaaaa.....

ok tak..ok tak??hihihihi

p/s : SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN SEMUA...MOGA RAMADHAN KALI NIE MEMBAWA LEBIH KEBERKATAN DALAM HIDUP KITA..AMIN :)
CHU RINDU NAK MAKAN MASAKAN MAK..HUHUHUHU
There was an error in this gadget