BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 30, 2011

~sekali Terbantut daa~

sebelum tue nk gelak lu..wakakakkakaa (giler ke hapa budak nie)
ok..kite smbung pada entri di atas..hik3
nak tau knp chu wat entry tue??
nak tau..knelah baca sampai abis..hik3

seperti malam2 sebelum nya..
sang bunga (ade ke sang bunga??? arhh bantai jelah..hihhihi) mencari kumbangnya untuk bermanja
ape lagi...sang bunga p lah tepon sang kumbang nie..
sembang punya sembang..last2 skali sang bunga pun nak mengadulah pada sang kumbang nie..

sang bunga : awak2...kite takut lah..
sang kumbang pun menjwab : takut kenapa syg??
sang bunga : hari nie dah ari sabtu..selasa nk exam..takut nie..huk3
sang kumbang : kalau dah tau takut...p lah baca buku...jgn dok mengdap fb je..nie tak..bgn tido fb..bla..bla..bla..bla..
sang bunga : diam..(dalm hati lain yg harap kan..alih2 kne berleter..huk3)

moral nya di sini..kalu nk mengadu tue..pastikan ape yg kite buat betul..
nnt tak de lah kene batang idung sindiri..huk3..
malu..malu..hik3


~MAHARAJA LAWAK MUSIM PERTAMA-MINGGU KE DUA~

























~maharaja lawak musim 1-minggu pertama





























bagi korang semua..mungkin ase chu nie ketinggalan kan..ape tak nye..baru nk upload MAHARAJA LAWAK minggu pertama..huk3
tapi bagu chu ade chu KISAH??? wakakakaa
di sebb kan chu minat gler dah gn program nie..bru tercetus idea nk kumpulkan kesemua gelagat2 peserta MAHARAJA LAWAK dr minggu pertama nie..(aishh..nape lah idea tue lmbt benor dtg nye..huk3) 
ag pun ble chu dah masukkn dalam blog chu..memudahkan chu nk tgk byk2 kali..so tak yah lah chu g cri2 lagi kat u tube tue..hik3...pandaikan chu..muahahahaha

~PERKAHWINAN PUTERA WILLIAM~

korang kenal tak gan PRINCE WILLIAM??
mesti korang kenal kan..ala..anak kepada PRINCESS DAYANA yg cantik tue.. :)
skrng nie pun tgh riuh berita tentang perkahwinan DIA..
chu tgk mmg sweet lah die gan Isteri die tue..sama padan n sama lawa :)
chu tak nk ckp byk..korang tgk lah sendiri ea :) hihi


apa macam?? sweet kan..hihiihihi

~petunangan ashraf muslim dan pasangan~

ase nye cerita tentang pertunangan ashraf gan ganis pilihannya Dayana masih menjadi perbualan kan..
akhirnya jejaka Malaya yg di minati ramai tue bakal menjadi milik owg..huk3 (tak smpt chu nk ngorat die..hik3)



best kan tgk video diorang nie. :)
kalau lah chu ade wet byk..dah pasti Pertungan chu ari tue chu wat mcm nie..huk3..
walau mcm mane pun chu bersyukur..sbbnye majlis pertungan chu ari2 berjalan lancar..AlHamdulillah.. :)
chu doakan semoga ashraf dan pasangan kekal bahagia hingga akhir hayat :)
AMINN :)

~maharaja lawak minggu ke 5~

demam maharaja lawak??
 chu mmg gler dah gan maharaja lawak nie.hihiihi.
 jom kite tgk gelagat diaorng pada minggu ke 5 nie.. :)











p/s : thanks kepada individu yang telah mengupload maharaja lawak dlm u tube..tnp usha meke nie kmi sbg pelajar tak dapat nk nengok nye..hihihhi ^__^



Friday, April 29, 2011

~SupErmOst ChocoLate cAke~

Ok..ari nie chu nk share resepi cake kat korang..
resepi cake nie chu dpt dr kawn chu..
sedappp!!!!!!!! tp sory lah..tak penh terpikir nk tngkp gmbr cake yg siap di buat..so hny resepilh yg boleh di tunjjukan..huk3..
nnt ajin2 korang leh lah try ye..hik3

Bahan-bahan

1 Buttercup
2 ½  Cup self raise flour ( tpng naik sendiri)
1 Cup vanhounten cocoa powder
2 Cup casted sugar
1 ½  cups of coal water
1 ½ tea spoon of vanilla essen
6 eggs

Cara membuat

Mix the sugar and buttercup until kembang. Put the egg one by one and vanilla esen. Put alternally the siere flour with cool water. Bakar dlm suhu 160 and 1 hour.

Topping

1 cane of susu pekat manis
½ cup of cocoa powder
½ cup of vegetable oil
1 tea spoon of vanilla essen
Salt

Campur semua skali and buh dalm 2 periuk.

SLAMAT MENCUBE!!!!! :)

~bOhsan~

errmm..
hari nie chu ase bosan sgt..
nak baca buku malas..
nk men game pun malas.. :(
nape ea?? adkah sbb nak PMS??huhuhuhu
dengan en.Tunang pun chu bebai..
time nie lah ase meluat sgt gan die..huk3
nie bru lah nk dtg PMS..kalu mengandung nnt mcm mne lk ea ase nye??opps...berangan sudah..hihihihi

nak ilangkn borink..
jom kite layan sPontan..hihihhihi



Tuesday, April 26, 2011

~sEnanG NYA dalam Hati~

nak nyanyi skit boleh tak.(kalu tak boleh pun ade cua kisah..wakakaakaka)

senangnya dalam hati..exam sejarah dah abis...
lepas nie..hanya tinggal ppib dan sekolah.
tak sabarnya nk balik..jumpa ayah dan mama..
nak peluk puas2..seblm jadi bini owg...

(mengikut tone lagu P RAMLEE madu 3)

sedapkan cua nyanyi..wakakaka
mmg hari nie cua ase hepi sgt..(slalu pun hepi jugak..hihihi)
sbb nye..MY SUBJEKS KILLERS dah abis..yahoo...
now i can smile..hihihi
now i can sleep..hhihi
(lagak mcm exam dah abis jekan...wakakakak)

Sunday, April 24, 2011

~eXam~

pejam celik..pejam celik..sampai jugak waktunye...
sok cua dah mule final..hari nie plak cua demam..aishh..dugaan2.huk3
mmg tak nafikan hati nie bedebar sgt2..makin dekat gan wak2 makin stress dibuatnye. dah lah sok subjek yg btl2 killer.(SEJARAH TUE..)HUHU apelah nasib dapat kos nie..huhu 
tp owg slalu ckp,ape yg berlaku ade hikmahnye. so walaupun susah,cua akn tempuh juga tuk 3 tahun nie. harap2 tuk exam kali nie cua lepas n get a high pointer..


WISH ME LUCK YA..N PRAY 4 ME N ALL MY FRENS WHO TAKE THE EXAM TOMORROW K :)

~Kahwin~

hye semua,lama jugakkan chu are tak buka blog chu are nie..bkn ape..mmg chu are saje pun tak nk buka..hihi chu are dah kehabisan idea ape yg chu are nk tulis..tmbh2 sejak sebulan lepas chu are dok busy menguruskan hal perkahwinan chu are n study..huhu

oppssss....chu are nk kawen..OWH MY GOD!!! hahahaha kdng2 chu are sendiri tak percaya yg chu are akan menamatkan zaman bujang dalam mase sebulan je lagi. sedih ade lh jugak..tp mgkn dh ditakdirkan jodoh chu are  awal..lg pun dal lama berkawan. owg ckp tak elok lama2 berkawan..mcm2 dugaan nnt..walaupun usia hubungan nie bru mencecah 4 tahun lbh (tempoh yg agak lama jugaklahkan..hihi) tp atas dasar kepercayaan n kasih serta cinta..last kmi wat keputusan utk disatukan ^__^

actually..perancgn sebenr bknlah dlm tahun nie..tp mengenangkan my mom yg penuh kerisauan n jarak kmi yg jauh dr owg tua..kmi percepatknlah..at least nnt tak delah owg dok ckp2 kan..(maklumlah..fhm2 jelah owg kita nie)..by the way..aku harap perancangan kmi nak bina MASJID akan terlaksana dengan jayanye n semua berjalan dgn lancar..aku berdoa semoga kebahagian ini akan kekal selamanya...

~AMIIN~

Tuesday, April 5, 2011

kem paramedik

haish....dah lame dah tak buka bloh nie...asenye dah sebulan lebih...(agak2 je..hihihihi) dah bersawang n berkulat dah blog cua nie..hihihihi lately nie sgt2 sibuk..maklumlah..dah nk finalkan..busy siapkan assigment,yang berlungguk2..busy gan midterm..huh..sampai migran2 cua dibuatnye..badan nie pun dah tak cukup rehat.cian kat badan nie..huk3 bru2 nie cua g ranau.ade kem paramedik..mulenye mcm mls je nk p..yelah takut pisang berbuah 2 kali..huhuhu tp ble dah dok berhemah di sna selama 3 hari,cua ase btl2 sronok..mcm tak nk balik plak..hihiihihi walaupun tempat tu agak pendalaman skit,tapi aman..ade air sungai yg sgt2 sejuk..ini kali kedua cua dapat mandi air sungai...(ciankn..huk3) aktiviti kali nie pun tak lah seboring mcm kem sem lepas..kali nie kiteorang ade aktiviti gan budak2 kampung dan owg kg...yg bestnye lagi kteorng dibawa melawat ke ladang SABAH TEA...mmg cntik..hiihihi n 1 ag tempt cua tak brapa ingtlah..tp kat sungai tue ade bnyk ikan n ikan tue akan mengigit2 kaki kita sebagai urutan...sakit pun adelah..ape taknye,gigi ikan2 tue tajam2..tp yg ikan besar mcm tak de gigi plak..hiihihi lawak je ble tgk ikan tue dok nyoyot mknn kat tgn cua..:) cua pun berpeluang naik jambtan gantung..mulenye ase cuak gak..tpi dah nek byk kali ase besa je...hihihi dalam minggu nie pun cua ae kem lagi d tambunan..harap2 cua akan dapat pengalaman yang baru dan menarik nnt :)
There was an error in this gadget